- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Digitalna tehnologija za online edukaciju naše omladine!

Bojana Milenovic

07/03/2022

Kako nijedno dete ne bi bilo zapostavljeno, naša organizacija je nedavno pokrenula program za edukaciju dece i omladine iz ruralnih delova Srbije.

Digitalna tehnologija je nešto bez čega ne možemo da zamislimo današnji svet. Sadržaji na internetu su nam danas toliko lako dostupni, da nam je za informacije potrebno samo par sekundi.

Prednosti interneta su brojne, a jedna od značajnijih prednosti je svakako digitalna nastava. Gde god da se nalazimo, u bilo koje vreme, možemo da prisustvujemo raznim online kursevima, edukacijama, projektima i da na taj način usavršavamo sebe.

To je dobra stvar!

Omladina sve više koristi digitalizaciju u obrazovne svrhe, edukuje se u sferi marketinga, dizajna, stranih jezika, programiranja i slično. Prati trendove, konstantno uči i edukuje se o digitalnoj tehnologiji, ali i o nekim drugim oblastima koje su im zanimljive i koje ih zanimaju.

Digitalna tehnologija za online edukaciju naše omladine! 1

Međutim, nije sva omladina u mogućnosti da sebi priušti kvalitetnu edukaciju iz oblasti kojom namerava da se bavi u budućnosti. Prosto, situacija je takva, siromaštvo u Srbiji je i te kako prisutno, a omladina u vrlo nezavidnoj finansijskoj situaciji.

Neko je primoran da istovremeno radi i studira, neko nema dovoljno novca da sebi plati studije, a neka deca izostaju iz škole kako bi se prehranila. To nije ono što želimo za našu omladinu, i zato je naša organizacija Pomoć srpskoj deci osmislila i realizovala program online edukacije dece.

Šta je program edukacija dece?

Naša organizacija je nedavno pokrenula program za edukaciju dece i omladine koja nije u mogućnosti da sebi priušti dodatnu edukaciju. Program se odnosi na svu omladinu, koja živi u Srbiji i ima između 15 i 25 godina i želi da stekne neophodno znanje kako bi radila za neke od najvećih kompanija na svetu.

Za naš program nije potrebno nikakvo predznanje ni dodatne veštine, već samo jaka želja i motivacija za učenjem i napredovanjem! Pre početka programa izvršiće se testiranje kako bi deca sa različitim nivoom poznavanja jezika, računara i drugog… bila podeljena po odgovarajućim grupama. Na osnovu tih testiranja, naši volonteri i poslovni saradnici pripremiće materijalne donacije i programe za edukaciju i učenje.

Digitalna tehnologija za online edukaciju naše omladine! 2

Za sada imamo par dece i profesorki koje svoje slobodno vreme provode učeći i edukujući decu, osmišljavajući razne načine kako bi im olakšali edukaciju. U planu nam je da u budućnosti nastavimo sa edukacijom dece i omladine, da unapredimo naš program i da edukacija postane mnogo veća od udruženja!

Možda neće biti lako, možda će nam biti potrebno dosta vremena, ali najvažnije je da zajedničkim snagama uspemo u onome što želimo! Pomozimo mladim ljudima da ostvare svoje snove!


PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *