- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Donacija laptopa i tableta za porodicu Ignjatović

Aleksandra Jovanovic

11/05/2021

Ovom prilikom, želimo da se zahvalimo Vladimiru i firmi Cyclo Projekt, koji su deci porodice Ignjatović donirali laptop i tablet. Ova donacija deci omogućava da nastave da prate školovanje.

Vladimir, i firma Cyclo Projekt su postali veliki prijatelji našeg udruženje i više puta su pomogli našim porodicama, i za to smo im večno zahvalni.

Na žalost, njihova borba nije završena, ovo je priča porodice Ignjatović.

25. Septembra upoznali smo porodicu Ignjatović iz Ratkova. Daliborka i njen suprug imaju šestoro dece, Dragoslav(19), Svetislav(18) Marija(16) Nada(14) Danica(11) i Jana(9).

Ova  osmočlana porodica, sa šestoro maloletne dece, se izdržava samo od dečjeg dodatka. Socijalnu pomoć ne primaju, ne ispunjavaju kriterijume. Žive u staroj, trošnoj kući.

Deca su vredna, kulturna, svih šestoro idu u školu i dobri su đaci. Najstariji sinovi Dragoslav i Svetislav imaju rade svaki posao koji im se ukaže, ne biraju.

Najmlađa je Jana, ima samo 9 godina, voli da uči i da se igra.

Starija deca rade sezonske poslove, kad god posla ima, i idu u berbu.

Otac, koji je izdržavao celu porodicu dok god je mogao da radi, imao je dve operacije srca i ne sme da se izlaže fizičkim naporima. Takođe ima i astmu, koja se samo pogoršava zbog stanja u kome se kuća nalazi. Majka pati od diskus hernije.

Ovoj porodici treba finansijska pomoć kako bi izdržali zimu, kada nema sezonskih poslova i nemaju od čega da žive, i da nabave ogrev i hranu.

Takođe bi bili zahvalni na bilo kom poslu koji bi doprineo da se stabilizuju.

Kao i uvek, ne morate ići preko nas, možete stupiti u kontakt sa porodicom i pomoći im direktno.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *