- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Donacija stolice za kupanje za Branislava Đurić

Aleksandra Jovanovic

20/07/2020

Zahvaljujući anonimnom donatoru, Branislav Đurić je dobio na donaciju novu stolicu za kupanje, koja mu je bila preko potrebna kako bi mogao što normalnije da funkcioniše.

Hvala Vam!

Porodica Đurić, kao i svi mi iz PSD smo neizmerno zahvalni na ovoj pomoći, na koju su dugo čekali.

Na žalost, njihova borba i dalje nije završena. Ovo je priča porodice Đurić.

4. Juna 2020. upoznali smo četvoročlanu porodicu Đurić iz sela Gorić, kod Valjeva. Miloš nam se javio sa apelom za pomoć, primarno za njegovog sina Branislava(12) koji je invalid i boluje od Cerebralne Paralize, kao i ćerku Slavicu(15). Tragična priča ove porodice se dodatno produbljuje činjenicom da im je dvoje dece već preminulo.

Miloš Đurić je ujedno i jedini član porodice koji je radno sposoban, a pored dvoje dece izdržava i suprugu i taštu koje pate od distrofije mišića. Ovaj vredan čovek se trudi na svaki način da zaradi ta svoju porodicu, kako bi oni imali osnovne stvari za život. Pored njegove plate primaju i 26.000 u sklopu socijalnog i pomoći za tuđu negu, ali sa bolesnim detetom, ovo je retko dovoljno.

Život porodice Đurić je jako težak, a iz dana u dan obećava da će postati još teži, dok se oni bore za svoje mesto pod suncem. Trenutno im je najpotrebnija pomoć u vidu hrane, stvari za kućnu higijenu, odeće, obuće, posteljini itd. Takođe je Branislavu potreban nov krevet, pošto je ovaj koji trenutno koristi i kupljen u polovnom stanju, a i propao od mokraće.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *