- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Edukacija dece

Program za edukaciju naše omladine iz ruralnih delova Srbije.

Edukacija dece 1
{

Za budućnost Srbije

“Daj čoveku ribu i nahranićeš ga za jedan dan, nauči ga da peca i nahranićes ga za ceo život”

-Stara kineska poslovica-

Edukacija dece 2

Edukacija

Prekinimo začaran krug siromaštva

Toliko dobre, vredne i pametne dece pati zbog siromaštva u porodici koje im ne dozvoljava da steknu kvalitetnu edukaciju. Često su primorani da rade teške fizičke poslove i izostaju iz škole kako bi zaradili za hranu. Želimo da pekinemo ovaj začarani krug siromaštva, i kroz edukaciju im omogućimo da rade od kuće, i ulažu u svoje okruženje, sebe i svoju buduću porodicu.

Šta je rad od kuće?

Rad od kuće, preko računara omogućava deci da biraju kada, koliko i za koga će raditi. Poslovi kao što su telemarketing za razne strane firme, IT podrška za Američke kompanije, marketinške usluge domaćim i stranim firmama… Vodimo se Indijskim principom, ako jedan Indijac iz svog doma može da pruža podršku za neke od najvećih kompanije na svetu, što nebi mogli i naši ljudi? To takođe znači da neće morati da se bave teškim fizičkim poslovima, ili rade nešto još gore kako bi mogli da se prehrane.

Za koga je program?

Sva omladina, koja živi u Srbiji ima između 15 i 25 godina i želi da stekne neophodno znanje kako bi radila za strane firme.  Za program nije neophodno nikakvo predznanje niti neke dodatne veštine, na taj način svako je dobrodošao da se prijavi za naš program. Pre početka programa izvršiće se testiranje kako bi deca sa različitim nivoom poznavanja jezika, računara i drugog… bila podeljena po odgovarajućim grupama. Na ovaj način omogućavamo i osobama bez ikakvog predznanja, a i onima sa već nekim iskustvom da uče i napreduju odgovarajućim tempom.

Priključi se!

Šta je potrebno?

Edukacija dece 3
Edukacija dece 4

Volonteri

Svako ko smatra da je stručan za neku oblast (marketing, programiranje, jezici, dizajn…) i želi da to svoje znanje prenese na našu omladinu. Volonteri bi imali ulogu profesora i kroz rad sa malom grupom učenika, svoje znanje i iskustvo prenosili na neke nove generacije. Ovim putem bi smo osposobili svu decu da mogu da rade i praktički primene stečeno znanje, a najvažnije na ovaj način bi im doneli sigurnu budućnost.

Edukacija dece 5

Partneri

Firme, pojedinci koji bi podržali naš projekat za edukaciju dece sa finansiskim i materijalnim donacijama. Materijalne donacije podrazumevaju tablet i laptop uređaje koje bi deca koristila za vreme trajanja obuke. Finansiska pomoć nam je neophodna zbog operativnih troškova koje ovaj projekat nosi: omogućavanje pristupa internetu deci koja ga nemaju (uvodjenje interneta u škole), troškovi prevoza do škola gde bi se časovi održavali…