- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Igračke i odeća za porodicu Sokola

Aleksandra Jovanovic

07/09/2020

Zahvaljujući našoj porodici koja živi u dijaspori, dečaci porodice Sokola, Anđelko (3 godine) i Mihajlo (1 godina) su dobili novu garderobu i igračke. Njihovi roditelji su neizmerno zahvalni na ovoj pomoći, a dečaci su oduševljeni svim novim stvarima.

Hvala Vam što ste nam pomogli da stavimo osmehe na licima ove dece, i obezbedimo im ovakvu sreću!

Takođe želimo da se zahvalimo našem partneru, firmi D Express, koja je besplatno prevezla paketiće do porodice.

Na žalost, njihova borba nije završena. Ovo je priča porodice Sokola.

3. Septembra 2019. upoznali smo četvorčlanu porodicu Sokola iz Bačke Palanke. Njihovu priču nam je prenela njihova sugrađanka Dragana, koja je osnovala grupu Protiv Stresa Preko Plesa u želji da pomogne svojim sugrađanima.

Jovana i Danijel su mladi roditelji dvojice dečeka: Anđelko (3 godine) i Mihajlo (1 godina).

Porodica Sokola 1

U normalnim uslovima, dva mala dečaka bi bila razlog za radost, ali je porodica u strahu jer im je kuća u sve lošijem stanju i oni strahuju da žive u njoj sa dvoje male dece.

Naime, žive u staroj kući koja je puna vlage i koliko god se borili protiv nje ne uspevaju da izbace taj miris vlage.

Kada padne malo jača kiša, krov prokišnjava, a to se često dešava pogotovu na jesen.

Jako ih brine to što ide zima i stanje može biti samo još gore. Ne znaju ni gde da drže drva za ogrev, pošto im se šupa u kojoj su držali srušila od starosti.

Porodica se opravdano plaši da se nešto slično ne desi i sa kućom, a tada neće imati gde da odu.

Danijel je dete iz doma za decu bez roditeljskog staranja. Majka mu je završila u bolnici kao nervni bolesnik, a otac umro, te su tako Danijela odgajili zaposleni u domu Mika Antić u Somboru. Druge rodbine nema.

Jovana je u dobrim odnosima sa svojim roditeljima, međutim i oni se bore da prežive, ne biraju poslove i rade sve što mogu. Ne preostane im ništa.

Tako da ovaj mladi par ne može da računa ni na čiju pomoć. Danijel radi privatno, ali sve što dobije ode na hranu i stvari za bebu, pa nisu ni u mogućnosti da štede za popravku kuće. Socijalna pomoć će im biti ponovo aktivirana od Septembra, i primaju dečiji dodatak koji iznosi 2600 dinara. 

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *