- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Igračke za porodicu Kovač

Aleksandra Jovanovic

30/07/2020

Ovom prilikom, želimo da se zahvalimo anonimnom donatoru koji je DECI poslao igračke, i tako im beskrajno ulepšao detinjstvo. Na žalost, kada dece žive u neimaštini, često im nedostaju one svakodnevne stvari koje većina od nas uzima zdravo za gotovo, kao što su igračke. Iz tog razloga, želimo da se zahvalimo donatoru i ime svih nas iz PSD, kao i porodice Kovač.

Hvala Vam.

Na žalost, njihova borba nije završena. Ovo je priča porodice Kovač.

29.05.2020. smo upoznali šestočlanu porodicu Kovač iz Novog Sada. Olgica i njen suprug Ištvan žive zajedno sa svoje četvore dece Ivanom(13), Jelisavetom(10), Bojanom(4) i Goranom(1) u porodičnom dvorištu koje se sastoji od četiri domaćinstva. 

Ova šestočlana porodica živi sa još tri porodice u istom dvorištu, te zbog toga roditelji sa decom dele jednu malu sobu. Da dokaže da od lošeg uvek može i gore je činjenica da u kući nemaju struju od kad su, pre 6 godina, izgorele sve električne instalacije. Takođe im je godinama unazad ugašena voda, pa sad koriste tuđu vodu koju naknadno plaćaju.

U jako teškim životnim uslovima, ova deca i dalje ostaju srećna i nasmejana, skoro nesvesna toga koliko je teška situacija u kojoj se nalaze. Ipak, to ne znači da ona neretko ostanu gladna i bez osnovnih stvari koje su im potrebne za život.

Jedina pomoć koju primaju je dečiji dodatak u iznosu od 13.500, što nije ni približno dovoljno da se sva deca prehrane. Ono što im je trenutno najpotrebnije je hrana, pelene i ostale svakodnevne potrepštine, a kada stanu na noge bi najviše voleli da legalizuju kuću i ponovo uvedu struju i vodu.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *