- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Kako vam humanost može promeniti život?

Bojana Milenovic

09/02/2021

Humanost je jedan od onih paradoksa sreće, pri čemu čovek postaje srećniji i radosniji kada čini druge ljude srećnijima. Humanost i dobrota mogu da vam produže život i da vas učine neopisivo ispunjenim i zadovoljnim svakim trenutkom. Kada shvatimo važnost humanosti u životu, shvatićemo i to koliko je zapravo lepo živeti i voleti život.

Da li ste ikada nekome pomogli, pa čak i da je to bilo pridržavanje teške torbe starijoj ženi ili osobi sa invaliditetom da pređe put? Kako ste se osećali nakon tog humanog gesta ljubaznosti i brige za ljude u vašoj blizini? Pružanje ljubaznosti i nesebično pomaganje drugima, bez obzira u kakvoj ste situaciji, dobro je za vas i vaše zdravlje.

Istraživanja su pokazala da pomaganje drugima produžava život!

Zloba, nebriga za druge ljude, egoističnost i sebičnost, a u najgorem slučaju neprijateljstvo, mogu da vam skrate život. Istraživanja sa raznih univerziteta u SAD-u su otkrila da pomaganje drugima i volontiranje povećava sreću, samopoštovanje i ljubav prema životu. Mnogo ljudi se oseća ispunjeno, srećno i nadahnuto kada nekome pomogne i učini neko dobro i humano delo.

Sreća, dobro raspoloženja, euforija i ispunjenost nečim što ste postigli i uradili su samo neke od osnovnih karakteristika hormona sreće. Pomaganje drugima, ljubaznost, plemenitost i zahvalnost zaista mogu da utiču na vaše stanje uma, a samim time i na vaš život. Baš to je tajna dugog, srećnog i ispunjenog života.

Kako vam humanost može promeniti život? 1

Istraživanja australijskog Univerziteta Idit Kauan su otkrila da osobe koje aktivno učestvuju u pružanju pomoći ljudima u svojoj okolini imaju duži životni vek. Ova istraživanja su mnogima promenila stavove o životu i pozitivno uticala na njihovo psihičko i fizičko zdravlje.

Nadamo se da ste uživali u ovom članku i da vam je poslužio kao dodatna motivacija za pomaganje onima kojima je to neophodno. Pomozite drugima, ulepšajte i njima i sebi život i produžite svoj životni vek ispunjem srećom, ljubavlju i plemenitošću.

Hvala vam na čitanju.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *