- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Krevet za Branislava Đurić

Aleksandra Jovanovic

29/09/2020

Želimo da se zahvalimo svim ljudima koji su učestvovali u ovoj akciji, i pomogli nam da porodici Đurić kupimo krevet.

Hvala Vam!

Kao što smo već pisali, Branislavu je bio potreban veći, noviji krevet jer je prethodni bio jako star i propao . U ovom krevetu će moći da radi svoje vežbe nesputano, i da spava u njemu zajedno sa mamom i tatom – što je bila njegova želja.

Još jednom, hvala svima koji su učestvovali u ovoj akciji, i omogućili nam da pomognemo porodici Đurić.

Ukoliko želite da znate još o Branislavu Đurić, ovo je njegova priča.

4. Juna 2020. upoznali smo četvoročlanu porodicu Đurić iz sela Gorić, kod Valjeva. Miloš nam se javio sa apelom za pomoć, primarno za njegovog sina Branislava(12) koji je invalid i boluje od Cerebralne Paralize, kao i ćerku Slavicu(15). Tragična priča ove porodice se dodatno produbljuje činjenicom da im je dvoje dece već preminulo.

Miloš Đurić je ujedno i jedini član porodice koji je radno sposoban, a pored dvoje dece izdržava i suprugu i taštu koje pate od distrofije mišića. Ovaj vredan čovek se trudi na svaki način da zaradi ta svoju porodicu, kako bi oni imali osnovne stvari za život. Pored njegove plate primaju i 26.000 u sklopu socijalnog i pomoći za tuđu negu, ali sa bolesnim detetom, ovo je retko dovoljno.

Život porodice Đurić je jako težak, a iz dana u dan obećava da će postati još teži, dok se oni bore za svoje mesto pod suncem. Trenutno im je najpotrebnija pomoć u vidu hrane, stvari za kućnu higijenu, odeće, obuće, posteljini itd.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *