- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Kupovina namirnica za porodicu Đurić

Aleksandra Jovanovic

30/12/2020

Želimo da se zahvalimo Marku, jednom od naših volontera, koji je donirao novac za porodicu Đurić. Zahvaljujući njegovoj donaciji, porodici smo kupili namirnice i druge potrepštine u iznosu od 5000rsd.

Hvala Marko!

Na životnu priču ove porodice je retko ko ostao imun, i svima nama iz PSD je jako drago da smo uspeli da im malo olakšamo život, makar na neko vreme. Na žalost, njihova borba nije završena. Ovo je njihova priča.

14. Juna 2020. upoznali smo četvoročlanu porodicu Đurić iz sela Gorić, kod Valjeva. Miloš nam se javio sa apelom za pomoć, primarno za njegovog sina Branislava(12) koji je invalid i boluje od Cerebralne Paralize, kao i ćerku Slavicu(15). Tragična priča ove porodice se dodatno produbljuje činjenicom da im je dvoje dece već preminulo.

Miloš Đurić je ujedno i jedini član porodice koji je radno sposoban, a pored dvoje dece izdržava i suprugu i taštu koje pate od distrofije mišića. Ovaj vredan čovek se trudi na svaki način da zaradi ta svoju porodicu, kako bi oni imali osnovne stvari za život. Pored njegove plate primaju i 26.000 u sklopu socijalnog i pomoći za tuđu negu, ali sa bolesnim detetom, ovo je retko dovoljno.

Život porodice Đurić je jako težak, a iz dana u dan obećava da će postati još teži, dok se oni bore za svoje mesto pod suncem. Trenutno im je najpotrebnija pomoć u vidu hrane, stvari za kućnu higijenu, odeće, obuće, posteljini itd. Takođe je Branislavu potrebna stolica za kupanje.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *