- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Namirnice za porodicu Dukić

Aleksandra Jovanovic

19/07/2020

Donacija hrane i drugih potrepština za porodicu Dukić u iznosu od 15.000, kao i tostera i kuvala u iznosu od 5000 rsd! Želimo da se zahvalimo firmi HSM informatika koja je omogućila ovu, petu po redu uspešnu akciju za porodicu Dukić kao i brojne druge akcije za naše porodice. Ova firma je brzo postala jak partner našeg udruženja i veliki prijatelj svih naših porodica.

Porodica Dukić je neizmerno zahvalna za pomoć koju su dobili u ovim teškim trenucima, i oni kao i svi mi iz PSD tima se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovoj akciji i olakšali im život.

Na žalost, njihova borba nije završena. Ovo je priča porodice Dukić.

Porodicu Dukić smo upoznali 17. decembra 2019. Iva Dukić živi sa teškim oboljenjem bubrega i saznanjem da bi njeni bubrezi svakog trenutka mogli da prestanu sa radom. Ali to nije jedini problem koji muči njenu porodicu, oni često nemaju ni za osnovne stvari: hranu i kiriju. Dobri ljudi iz fondacije Budi human Aleksandra Šapića pomažu Ivi oko troškova lečenja, koje bez njihove pomoći porodica ne bi mogla da priušti. Ali ova porodica ima još puno troškova, kako bi mogla da preživi.

Iva je rođena 2011. godine i već na prvim pregledima lekari su uočili vezikouretalni refluks – oštećenje mokraćnih kanala zbog koga urin ne može pravilno da otiče iz bešike do bubrega. Operisana je 2015. godine, ali od tada su samo počele još veće komplikacije. Naime, čak i posle mokrenja u bešici joj ostaje određena količina mokraće koja ne može da se izbaci i stvara pogodno tle za razmnožavanje mikroba i nastanak infekcije. Zbog toga se Iva konstantno bori sa urinarnim infekcijama koje su prouzrokovale ozbiljno oštećenje bubrega. Stvaraju joj se ciste koje onemogućavaju normalno funkcionisanje bubrega i mogu dovesti do toga da oni prestanu sa radom. 

Ova porodica bi nažalost mogla da posluži kao dokaz one izreke da nesreća nikad ne dolazi sama. Iva živi sa majkom i dve sestre. Stravične poplave iz 2014. godine uništile su njihov porodični dom u Obrenovcu. Od tada su prinuđene da se sele iz stana u stan, iz kojih su nekoliko puta bile izbacivane jer nisu mogle da plate kiriju. Majka se više puta obraćala opštini i socijalnim ustanovama kako bi im pomogli da reše stambeno pitanje, međutim rečeno joj je da to nije moguće. 

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *