- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Namirnice za porodicu Dunđerski

Aleksandra Jovanovic

05/08/2020

Zahvaljujući anonimnom donatoru, porodici Dunđerski iz Vrbasa smo kupili hranu u iznosu od 7.000rsd!

Hvala Vam!

Podrška naših ljudi nam sada znači više nego ikada, i želimo da Vam se zahvalimo u ime svih nas, i naših porodica kojima su pomogli.

Pomoć u vidu hrane je porodici Dunđerski, tj samohranoj majci Zorici i njenoj deci (Vukašin (8), Mariena (5) i Helena(1,5) bila neophodna u ovom periodu, i svima nam je drago da smo mogli da im pomognemo da makar na ovaj određeni period ne strahuju da će gladovati. Na žalost, njihova borba nije završena – ovo je njihova priča.

29. oktobra, upoznali smo šestočlanu porodicu Dunđerski iz Vrbasa. Zorica Dunđerski je samohrana majka petoro dece, od kojih troje žive sa njom: Vukašin (8), Mariena (5) i Helena(1,5) Dunđerski.

Dvoje starije dece žive sa bakom, i Zorica im šalje pola socijalne pomoći i dečijeg dodatka koji trenutno iznose 30.000rsd. Pomoć joj je neophodna, pošto žive od socijalne pomoći, a alimentaciju ne dobijaju. Primali su i dečji dodatak, koji će sada biti ukinut zato što se preselila u drugo mesto i došlo je do administrativnih problema.

Starija deca idu u srednju školu i zbog toga žive sa babom i dedom u drugom gradu. Retko se i vidjaju, znajući koliko novca treba za autobuske karte. Ova vredna žena trudi se na sve načine da obezbedi novac za svoju porodicu, ali to jednostavno nije dovoljno. Socijalnu pomoć koju primi svaki put podeli na dva dela – pola za sebe i malu decu, a pola mora da pošalje sinovima koji su u drugom gradu, kako bi imali za najosnovnije.

Deca često preskoče ručak i večeru jer se prosto nema uvek dovoljno za namirnice. Zbog toga nam se Zorica i obratila. Moli sve dobre ljude da joj pošalju pomoć, a pre svega ono osnovno: pelene za bebu, hranu, ogrev i odeću za decu.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *