- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Namirnice za porodicu Filimonović

Aleksandra Jovanovic

12/06/2020

Zahvaljujući Vladimiru Sekulić, i njegovoj firmi Cyclo Projekt, porodici Filimonović smo pomogli da prebrodi ovaj težak period i kupili im namirnice u iznosu od 10.000rsd.

Još jednom, želimo da se zahvalimo Vladimiru bez koga ovo ne bi bilo moguće. Takođe želimo da se zahvalimo svima vama koji stalno delite naše priče i nalazite nove načine da pomognete našoj deci.

Na žalost, borba porodice Filimonović i dalje nije završena. Ovo je njihova priča.

Četvoročlana porodica Filimonović, Majka Ivana Filimonović iz Grabovice, selo u okolini Obrenovca i njena deca: Aleksandar (9 god.), Marina (8) i Đorđe (7) bili su izloženi porodičnom nasilju što je ostavilo velike posledice na njihovo psihofizičko zdravlje.

Porodica živi od dečijeg dodatka koji iznosi 10.400 din., kao što možete i da pretpostavite život je i više nego težak za Ivanu i njenu dečicu.

Porodica živi u jako teškim uslovima, u oronuloj i trošnoj kući, bez pijaće vode, vodu moraju da uzimaju iz bunara koji je takođe u lošem stanju.

Deca se kupaju u koritu, koriste poljski wc, zato što jedini izvor vode je bunar u dvorištu.

Veš se pere i hrana se priprema sa istom vodom iz bunara, koja najverovatnije nije ni ispravna za piće.

Svi spavaju na jednom kauču u kuhinji – jedinoj toploj prostoriji, dok im je i ogrev pri kraju.

Nemaju dovoljno novca da plate nove zdravstvene knjižice, račun za struju, knjige i školski pribor, sredstva za ličnu i kućnu higijenu.

Najveće želje dece su kreveti (na sprat) I školski pribor I opremu za školu kako bi bili dobri đaci.

Ova dece žele samo ono osnovno, što svi mi uzimamo zdravo za gotovo, funkcionalno kupatilo, svoje krevete i mali prostor u kome mogu da rade školske zadatke.

Ovoj porodici je potrebna pomoć u svemu: hrani, odeći, obući i novcu.

Porodici znači bilo kakav vid pomoći.

Pomozimo da Aleksandar, Marina i Đorđe odrastaju normalno, kao svi njihovi vršnjaci, kako bi sutradan izrasli u normalne, funkcionalne članove društva.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *