- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Namirnice za porodicu Kovač

Aleksandra Jovanovic

08/07/2020

Ovom prilikom želimo da se ostanemo donatorki, koja nije ostala ravnodušna na tešku životnu situaciju Ivana, Jelisavete, Bojane, i Gorana i videvši njihovu priču poželela da decu obraduje paketom punim osnovnih namirnica, kućne higijene kao i poslastica za najmlađe članove.

Zato, ovim putem želimo da joj se zahvalimo na tome što je unela radost u živote ovih mališana, i pomogla da im, makar na trenutak skrenu misli sa teške životne situacije u kojoj se nalaze.

Hvala Vam!

Na žalost, njihova borba nije završena, ovo je priča porodica Kovač.

29.05.2020. smo upoznali šestočlanu porodicu Kovač iz Novog Sada. Olgica i njen suprug Ištvan žive zajedno sa svoje četvore dece Ivanom(13), Jelisavetom(10), Bojanom(4) i Goranom(1) u porodičnom dvorištu koje se sastoji od četiri domaćinstva. 

Ova šestočlana porodica živi sa još tri porodice u istom dvorištu, te zbog toga roditelji sa decom dele jednu malu sobu. Da dokaže da od lošeg uvek može i gore je činjenica da u kući nemaju struju od kad su, pre 6 godina, izgorele sve električne instalacije. Takođe im je godinama unazad ugašena voda, pa sad koriste tuđu vodu koju naknadno plaćaju.

Porodica Kovač 1

U jako teškim životnim uslovima, ova deca i dalje ostaju srećna i nasmejana, skoro nesvesna toga koliko je teška situacija u kojoj se nalaze. Ipak, to ne znači da ona neretko ostanu gladna i bez osnovnih stvari koje su im potrebne za život.

Jedina pomoć koju primaju je dečiji dodatak u iznosu od 13.500, što nije ni približno dovoljno da se sva deca prehrane. Ono što im je trenutno najpotrebnije je hrana, pelene i ostale svakodnevne potrepštine, a kada stanu na noge bi najviše voleli da legalizuju kuću i ponovo uvedu struju i vodu.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *