- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

„POMOĆ SRPSKOJ DECI Žele da zaustave odliv mozgova iz Srbije“

Aleksandra Jovanovic

04/04/2020

Ako nas je proteklih par nedelja nešto naučilo, to je da moramo biti solidarni prema našem društvu, i kada možemo, pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Neretko, naša deca bivaju zaboravljena u celom ovom procesu, ili zanemarena kao posledica ponašanja njihovih roditelja. Na svu sreću, ima onih koji se bave i ovim pitanjem.

Pomoć Srpskoj Deci je humanitarno udruženje osnovano u februaru 2019. sa ciljem osnovne pomoći deci koja žive na teritoriji Srbije. Pomoć je uglavnom kratkoročna, u vidu kupovine hrane, lekova, doniranja garderobe, igračaka I tako dalje. Do sada je udruženje imalo preko 100 uspešnih akcija za preko 40 porodica. Jedna od većih akcija je bila  “Paketići za srpsku decu”, u kojoj je donirano 85 paketića za našu decu.

Druge akcije su uključivale kupovinu namirnica, lične higijene, knjiga. Kao i veće akcije zajedno sa Gigatronom koji je donirao šporete za naše porodice, i druge kompanije i donatori koji su obezbedili neophodne životne potrepštine za sve naše porodice.

Misija udruženja Pomoć Srpskoj Deci je da se svako dete obezbedi, i naprave mu se uslovi za normalan život. Dugoročni cilj je edukacija dece putem online nastave, u sklopu koje će biti pripremljeni za posao, kako bi radili iz svog doma u Srbiji. U sklopu ove inicijative, planiramo da držimo časove iz programiranja, marketinga, engleskog, dizajna i naučimo ih da budu radno sposobni i rade od kuće.

Ovom akcijamo želimo da zaustavimo odliv mozgova iz Srbije, i zadržimo našu decu primarno u ruralnim sredima, koje se polako ali sigurno gase.

Ukoliko želite da podržite humanitarno udruženje Pomoć Srpskoj Deci, i pomognete našoj deci, možete posetiti njihov sajt: https://www.pomocsrpskojdeci.com/

Ili ih zapratiti na društvenim mrežama FacebookInstagram ili LinkedIn.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *