- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Pomogni drugima da bi bio bogat čovek!

Bojana Milenovic

22/01/2021

Poznata je izreka Majke Terezije: ,,Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima“ . Majka Terezija je bila časna sestra i osnivač reda Misionarke milosrđa, koja je 1979. godine dobila Nobelovu nagradu za mir za svoju humanitarnu delatnost.

Ima velike istine u rečima ove časne sestre koja je celi život pomagala siromašnima i bolesnima. O njenoj humanitarnoj delatnosti pisali su mnogi i do današnjih dana mnogi je se sećaju sa velikim poštovanjem i ljubavlju.

Istina je u tome da kada pomažemo drugima, mi zapravo pomažemo sebi.

Šta je to što nas u trenutku sprečava da donesemo odluku da se bavimo humanitarnim radom?

Verovatno je to prevelika zaokupljenost poslom, kao i svakodnevnim obavezama i aktivnostima. Sa druge strane, postoje i drugi faktori koji nas u neku ruku sprečavaju da se opredelimo za humanitarne akcije.

Često čujemo kako ljudi na ulici govore: ,,Hajde sutra ću donirati toliko i toliko novca, poslaću toliko i toliko hrane, obuće i odeće.“ Suština je da to učinite odmah! Vaše malo, nekome zaista mnogo znači, sutra već može biti prekasno!

Pomogni drugima da bi bio bogat čovek! 1
Bolje je činiti malo a dobro, nego puno a loše.

Osmisli načine i postavi sebi cilj da pomogneš bar jednom nedeljno nekom bolesnom detetu. Pokreni se. Organizuj u tvom gradu humanitarnu akciju za pomoć bolesnoj deci. Iznenadićeš se koliko je dobar osećaj kada nešto učiniš za nekoga i pomogneš mu.

Nije teško lišiti se jedne kafe u gradu sa kolegama i prijateljima kako bi taj novac donirao. To nije sramota, već tvoja humanost da imaš potrebu da pomogneš onome kome je ta pomoć neophodna kako bi preživeo.

Ne okreći leđa i ne skrivaj pogled sa ekrana kada vidiš objavu na društvenim mrežama za pomoć bolesnoj i ugroženoj deci. Pomogni im, jer ćeš jedino tako biti bogat čovek, a to bogatstvo je neprocenjive vrednosti. Možeš ti to!

Njihov osmeh i radost nemaju cenu. Da li se slažeš sa nama?

Sviđa ti se ovo što smo napisali? Voleli bismo da ostaviš komentar i podeliš sa nama mišljenje o humanitarnom radu za ugroženu i bolesnu decu.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *