- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Porodica Apostolović

Aleksandra Jovanovic

17/12/2019

1. maja upoznali smo šestočlanu porodicu Apostolović iz Slavujevca. Porodica Apostolović ima četvoro dece, i sina Nemanju koji ima težak oblik cerebralne paralize i sa 17 godina ništa ne može da radi samostalno.

Roditelji nisu zaposleni, već rade na svom imanju, a pored Nemanje imaju još tri deteta, koji su hvala Bogu zdravi i sposobni da pomažu u čuvanju brata.

Nemanja mora da pije dosta lekova, za konvluzije i epilepsiju, antihistamine zbog alergije na polen, lekove za spazam u nogama itd…

Pored toga ne može da hoda, govori i jede čvrstu hranu. Pored svih lekova potrebne su mu i kašice, pelene i vlažne maramice i sve što je potrebno bebi na mesečnom nivou, i tako svakog meseca od kad se rodio.

Nemanja svakih 6 sati mora da se inhalira i često koristi koncetrator kiseonika, ima i spazmični bronhitihis i potpunu atrofiju svih mišića u telu tako da ni glavu ne može da drži sam.

Porodica živi u dve sobe, imaju dograđen hodnik i još jednu sobu gde treba da se uvede struja i urade zidovi, ali je nemoguće u to ulagati pored svih troškova koje imaju na mesečnom nivou.

Niko od nas ne može u potpunosti da shvati koliko teško ovo dete živi, pomozimo Nemanjinoj porodici da mu kupe lekove, pelene i kašice i sve što mu je potrebno na mesečnom nivou.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara