- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Porodica Đurić

Aleksandra Jovanovic

17/12/2019

13. Novembra smo upoznali tročlanu porodicu Đurić iz Smederevske Palanke. Slavica se samostalno stara o dvoje dece koji žive sa njom u kući.

Za pomoć nas je zamolila samohrana majka troje dece, koja je ostala udovica nakon što joj je muž  tragično poginuo na gradilištu 2013.

Najmlađi sin oca nije ni upoznao.

Od tada kreću problemi, lažna obećanja, i ova porodica više nema kome da se okrene. Porodica nije dobila obećanu pomoć od investitora nakon pogibije oca. Socijalni centar je nemoćan, svi joj kažu da nisu u mogucnosti da pomognu porodici jer primaju porodičnu penziju koja iznosi 16.000rsd.

Žive u trošnoj kući punoj vlage. Sada se čak i šporet pokvario toliko da se ne može popraviti, a za novi nemaju novca. Slavica se trudi da svojoj deci obezbedi i radi svaki posao koji može da nađe.

Međutim, kako sama kaže, kako deca rastu situacija postaje sve teža. Mnogo novca odlazi na školski pribor, a ona nema odakle to da priušti.

Zamolili su za bilo koju vrstu pomoci. Potrebna im je hrana, odeća, ogrev i novac kojim bi omogućila svojoj deci ono osnovno što im je neophodno za normalno detinjstvo i život.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara