- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Porodica Filimonović

Aleksandra Jovanovic

17/12/2019

Četvoročlana porodica Filimonović, Majka Ivana Filimonović iz Grabovice, selo u okolini Obrenovca i njena deca: Aleksandar (9 god.), Marina (8) i Đorđe (7) bili su izloženi porodičnom nasilju što je ostavilo velike posledice na njihovo psihofizičko zdravlje.

Porodica živi od dečijeg dodatka koji iznosi 10.400 din., kao što možete i da pretpostavite život je i više nego težak za Ivanu i njenu dečicu.

Porodica živi u jako teškim uslovima, u oronuloj i trošnoj kući, bez pijaće vode, vodu moraju da uzimaju iz bunara koji je takođe u lošem stanju.

Deca se kupaju u koritu, koriste poljski wc, zato što jedini izvor vode je bunar u dvorištu.

Veš se pere i hrana se priprema sa istom vodom iz bunara, koja najverovatnije nije ni ispravna za piće.

Svi spavaju na jednom kauču u kuhinji – jedinoj toploj prostoriji, dok im je i ogrev pri kraju.

Nemaju dovoljno novca da plate nove zdravstvene knjižice, račun za struju, knjige i školski pribor, sredstva za ličnu i kućnu higijenu.

Najveće želje dece su kreveti (na sprat) I školski pribor I opremu za školu kako bi bili dobri đaci.

Ova dece žele samo ono osnovno, što svi mi uzimamo zdravo za gotovo, funkcionalno kupatilo, svoje krevete i mali prostor u kome mogu da rade školske zadatke.

Ovoj porodici je potrebna pomoć u svemu: hrani, odeći, obući i novcu.

Porodici znači bilo kakav vid pomoći.

Pomozimo da Aleksandar, Marina i Đorđe odrastaju normalno, kao svi njihovi vršnjaci, kako bi sutradan izrasli u normalne, funkcionalne članove društva.

Naša organizacija želi da bude jedinstvena u tome što neće diskriminisati porodice, niti umanjivati njihove probleme, u želji da svima pomogne.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara