- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Porodica Jovanović

Aleksandra Jovanovic

19/06/2020

24. juna 2020. godine, upoznali smo šestočlanu porodicu Jovanović iz Stare Moravica kod Bačke Topole. Ana je samohrana majka petoro dece: Željana (11), Slavko (8), Nikolina (7), Mališa (6), Željko (11 meseci).

Ana je bila žrtva porodičnog nasilja, zbog čega je bila primorana da napusti dom, i smesti se u staroj kući koju je dobila na održavanje. Pored toga je u kući već postojao poveći dug za struju, koji je Ana otplaćivala polako kako bi ona i njena deca mogla da ostanu da žive tu. Međutim, njihov trenutni dom je video bolje dane, i u njemu fali dosta pokućstva i nameštaja. U kući takođe ne postoji funkcionalno kupatilo.

Sa jednim detetom predškolskog uzrasta, i četvoro dece koji su redovni đaci, teško je naći i ostaviti novac za bilo šta. Samim tim, oni neretko trpe gladni, bez osnovnih stvari koje su im potrebne za život.

Ana kaže da samo želi da joj deca budu srećna i sita, a deci je potrebno samo ono najosnovije što svi mi uzimamo zdravo za gotovo. Trenutno su najpotrebnije donacije u hrani, kućnoj hemiji, ličnoj higijeni itd.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *