- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Porodica Popadić

Aleksandra Jovanovic

17/12/2019

8. Oktobra 2019. Upoznali smo petočlanu porodicu Popadić iz Akmačića kod Nove Varoši. Dragan i Spomenka imaju troje dece Danijela (20), Andrijana (17) i Jovan (9). 

Porodica jako teško živi, u velikoj nemaštini u staroj kući punoj vlage. Svi članovi porodice imaju zdravstvenih problema, roditelji su bolesni i teško im je da se staraju o deci i domaćinstvu. Andrijana je operisala levo koleno, a uskoro će morati da operiše i desno.

Jovan pati od Di-džordžovog sindroma koji je izazvan brisanjem 30 od 40 gena u 22. Hromozomu i izaziva srčane probleme, promene struktura lica, česte infekcije, zakasneli razvoj i zečiju usnu. Na žalost, ova bolest je neizlečiva ali se simptomi mogu tretirati lekovima.

Danijela ima skoliozu i dva puta je operisala kičmu, koleno, glasne žive i krajnike. Danijela i Andrijana su, bez obzira na sve, jako optimistične i najviše bi volele da se zaposle kako bi mogle da finansijski pomažu ostatku porodice.

Ljudi u njihovom okruženju se trude da im pomognu, pomagao im je centar za socijalni rad u Novoj Varoši, kao i Crkva i nekoliko sveštenika iz Nove Varoši. Trenutno se i organizacija SBS trudi da im pomogne, međutim porodica i dalje jako teško živi.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara