- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Porodica Stančulj
porodica stanculj

Aleksandra Jovanovic

23/01/2020

23. januara 2020. Upaznali smo porodicu Stančulj iz Kajtasova, blizu Vršca.

Ivana (20), Ilija (15) i Marina (12) su imali težak i mukotrpan život, izgubivši oca pre 9 godina, i majku pre manje od godinu dana.

Nakon majčine smrti deca su prepuštena sebi, jedina pomoć koju dobijaju je 13.000rsd socijalne pomoći ali to nije dovoljno za bilo šta što im je potrebno

Naime, deca žive u zemljanoj kući, koja je puna vlage, hladna i mračna. Nemaju adekvatne uslove za život i kući je hitno neophodno renoviranje. Tek skoro im je uvedena voda, tako što im je jedan čovek pomogao. Međutim struju ne mogu da uvedu, pa je zimi prosto nemoguće boraviti tamo. Uveče nema svetla, tako da se zimi ne može boraviti u kući u kojoj u 4 popodne zavlada mrak.

Deca spavaju kod svoje starije sestre koja je udata i ima troje biološke dece, i jedno koje su usvojili. Ova bliska i velikodušna porodica je na žalost i previše preopterećena.

Njihovo trenutno stanovanje je samo privremeno rešenje, jer je i njena kuća mala i nema uslova za toliko ljudi (ima ih ukupno dvanaestoro u kući). Deci je neophodna pomoć za renoviranje kuće kako bi uveli struju i stekli kakve takve normalne uslove za život i školovanje.

Osim toga, svaka druga pomoć je dobrodošla. Kažu da bi im najviše značila hrana i garderoba. Pomozimo ovoj deci koja su ostala ne samo bez roditelja, već i bez elementarnih uslova za život i rast.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *