Porodice i Deca

Ovde možete pročitati više o porodicama kojima pomažemo, njihove živote, situacije i trenutno stanje.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Porodica Milanović

Porodica je bila u saobraćajnoj nesreći u kojoj je Dragoslava povredila obe noge, a Milica i dalje pati o čestih napada epilepsije kao posledica ovog udesa.

read more

Porodica Makra

15. Jula upoznali smo osmočlanu porodicu Makra iz Novog Sada. Darko i Jelica imaju šestoro dece: Darko (10), Marko (8), Lajoš (4,5), Nedeljka (5,5), Marija (3), Svetlana (7 meseci).

read more

Porodica Šipetić

Nevena Marija (11), Magdalena (4) i Marko (2) žive u malom iznajmljenom stanu, gde nemaju ništa svoje i jedva imaju novac za osnovne stvari.

read more

Porodica Turković

Sedmočlana orodica Turković živi u teškim uslovima, u baraci koja prokišnjava. Ove devojčice su odlični đaci, ali nije im lako da se uklope u okruženje.

read more

Porodica Jovanović

Otac Saša ima puno starateljstvo i samostalno se stara o svom sinu Dušanu (6) i ćerki Eni (11). Saši su obe noge operisane, i teško mu je da nađe posao.

read more

Porodica Čiković

Roditelji imaju dvoje malolente dece Dušicu (15) i Dušanku (7), i sina Nenada (23) sa kojima žive u kući koja je jako trošna i stara.

read more

Iva Dukić

Iva Dukuć živi sa teškim oboljenjem bubrega i saznanjem da bi njeni bubrezi svakog trenutka mogli da prestanu sa radom. Ali to nije jedini problem…

read more

Martin Anović

Martin ima samo četiri godine, a već je imao dve transplantacije matičnih ćelija i brojne druge problem.

read more

Teodor Stefanović

Teodor ima dve godine i boluje od retke genetske bolesti kostiju – Osteopetroza Tip 1.
Za njegovo lečenje u Nemačkoj potrebno je skupiti 603.000 eura.

read more

Porodica Iličić

Hitno potrebno  *Školski pribor  *Hrana, kućna hemija, garderoba i obuća  *Oprema i materijal za obradu drveta Akcije za porodicu IličićPredstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su porodicu Iličić u beogradskom naselju Ripanj. Nova godina donela je...

read more

Porodica Apostolović

Porodica Apostolović ima četvoro dece, i sina Nemanju koji ima težak oblik cerebralne paralize i sa 17 godina ništa ne može da radi samostalno.

read more

Porodica Pavlović

Otac i njegova četiri sina su se preselili iz Beograda nakon razvoda roditelja, i kupili sebi kuću koja je na žalost izgorela u septembru prošle godine.

read more

Porodica Brošćanc

Andrea živi u privremenom smeštaju bez toaleta i sa veoma lošom stolarijom.Andrea se od rođenja bori sa tumorom, koji joj je već oduzeo jedno oko.

read more

Porodica Veličković

Ova dvanestočlana porodica teško živi, sa ukupno 14.000 dinara pomoći mesečno.Porodici je potrebna pomoć kako bi mogli da poprave kuću.

read more

Milijana Draganović

Milijana je prelepa šestogodišnja devojčica koju život nije ni malo mazio, ona je teško bolesna, desni bubreg joj potpuno otkazao.

read more

Porodica Balaz

Porodica je doživela nezamislivu tragediju kada je njihova porodična kuća izgorela sredinom decembra, zbog loših instalacija.

read more

Porodica Kostić

Hitno potrebno *Školski pribor *Hrana *Obnova kuće (stolarija i toalet) *Garderoba *Struja da se uvede
Od socijalne pomoći, za celu porodicu, dobijaju oko 20.000 dinara.
Kažu da struje nema, ali imaju dovučene neke sijalice, jako je mračno u kući u toku dana, kupaju se u koritu, vodu zagrevaju, idu u poljski wc.

read more

Porodica Filimonović

Porodica živi od dečijeg dodatka koji iznosi 10.400 din., kao što možete i da pretpostavite život je i više nego težak za Ivanu i njenu dečicu.
Porodica živi u jako teškim uslovima, u oronuloj i trošnoj kući, bez pijaće vode, vodu moraju da uzimaju iz bunara koji je takođe u lošem stanju.

read more

Porodica Trajković iz sela Donja Trnica

Hitno potrebno *Hrana, kućna hemija *Garderoba i obuća
Zlatan (45), otac petorice maloletnih sinova imao je operaciju glave i nije više u mogućnosti da radi onim intenzitetom kao pre. Majka Jelena (33) je nezaposlena jer brine o bebi Nemanji (6 meseci), a ostali sinovi pomažu roditeljima u skladu sa svojim mogućnostima: Petar (4), Sava (8), Jovan (11) i Miloš (12).

read more

Porodica Nedeljković

Hitno potrebno *Obnova kuće *Hrana *Garderoba i obuća *Školski pribor za decu *Diploma varioca za Dragana
Porodica Nedeljković se našla u fininansijskim problemima kada je otac preminuo u 46. godini života.
Komšije kažu:„Čovek je samo pao na sred ulice, hitna pomoć nije došla 1.5h, deca su gledala kako im otac umire na sred ulice“.

read more

Andrej Dimovski

Hitno potrebno: * Kratkoročna pomoć * Odeća * Školski pribor
Andrej se naizgled čini kao svaki drugi srećan osmogodišnjak, međutim mu loše zdravstveno stanje ne dozvoljava da tako i živi. Andrej je astmatičar, sa izuzetno lošim imunitetom, i alergičan je na sve vrste polena.Ima česta gušenja zbog kojih mora da se inhalira po 3 puta dnevno i konstantno koristi pumpicu.

read more

Porodica Urošević

Hitno potrebno * Stalan posao * Kratkoročna pomoć * Obnova kuće * Odeća
Otac Slobodan ima oštećen sluh, ne čuje 90% na jedno uho, 82% na drugo.
On od svoje pete godine života ima problema sa sluhom, i oduvek bio vredan i pažljiv čovek. Porodica živi u jako lošim uslovima, u improvizovanoj baraki, sa dve spavaće sobe i još manjim kupatilom koje polako propada.

read more
  •  
  •  
  •  
  •  
  •