- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Porodici Jovane Vučetić je potrebna pomoć!

Aleksandra Jovanovic

06/01/2023

Porodica Vučetić broji sedam članova (majka Jovana, otac Borislav, sinovi Petar (7), Milan (5), Marko (4), Miloš (17 meseci) i ćerka Sofija (5 meseci)).

Žive u staroj i trošnoj kući u Osečini, koja se nalazi nadomak Valjeva. Pre par meseci izbio je požar i veliki deo već oronule kuće je postao totalno uništen. Uz pomoć predsednika opštine uspeli su da renoviraju samo mali deo, ali uslovi u kući nisu i dalje u domenu normalnih uslova za život jedne porodice. U kući nema vode, što im dodatno otežava život. Moraju da dovlače kace sa vodom do svog doma.

Porodica ne prima socijalnu pomoć. Otac trenutno radi pod ugovorom u JKP-u. Majka ne radi nigde. Jedini izvor prihoda, pored očevog posla, jeste dečiji dodatak, ali svi znamo koliko je novca u današnje vreme potrebno da preživi jedna višečlana porodica.

Porodici je najpotrebnija pomoć u vidu hrane, sredstava za higijenu, ali pre svega bi želeli da srede unutrašnjost dečije sobe i na taj način svojoj deci olakšaju detinjstvo, jer period koji bi svako dete trebalo da pamti po bezbrižnosti, lepim trenucima ušuškanim u gnezdu svoje porodice i toplini porodičnog doma, njima neće ostati u takvom sećanju.

Sinonim za njihov trenutni život je neprestana borba za preživljavanjem iz dana u dan.

Hajde da se udružimo i zajedničkim snagama pokažemo humanost na delu i pomognemo ovoj deci da iz najbezbrižnijeg perioda ponesu ipak neku lepu uspomenu. Pokažimo im da na tom putu borbe ipak ima neko ko će da im pomogne i skine teret sa njhovih nejakih leđa.

Ukoliko želite da pomognete porodici Vučetić, to možete uraditi tako što ćete podržati našu akciju uplatom na:

Dinarski racun: 160-535218-63 ili putem paypal-a: pomocsrpskojdeci@gmail.com

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *