- 
English
 - 
en
Serbian
 - 
sr

Šta za decu predstavlja sreća?

Bojana Milenovic

10/03/2021

Svako dete zaslužuje da bude srećno i da ima bezbrižno detinjstvo ispunjeno ljubavlju i pažnjom roditelja. Njihova sreća mnogo se razlikuje od sreće odraslih ljudi i često nam se čini da je za dete dovoljna neka nova igračka, sladoled ili izlet u park. Ipak, ovo je samo trenutna sreća i to nije ono najvažnije što njih čini srećnim. Pa, šta je to onda?

Srećna deca su upravo ona deca koja nekoga čine srećnim. To mogu biti njihove mame, bake, tetke, tate i deke. Ta deca nisu savršena. Naprotiv, imaju nesavršenosti, ali su upravo zbog toga i obožavani. Kada su bolesna, oni nisu sami – imaju nekoga ko se brine o njima.

Kada su srećna zbog postignutog uspeha u školi, oni imaju to sa kim da podele. Kada su tužna i uplašena, oni imaju nekoga da podele svoje emocije, nekoga ko ih podstiče da se suoče sa svojim strahovima i problemima.

Srećno dete je ono dete koje ima nekoga ko ga istovremeno podstiče da upoznaje svet i istovremeno nekoga ko ga vodi na pravi put. Za njih sreća predstavlja osećaj da nisu sami, da imaju nekoga ko će im biti podrška i nekoga sa kim mogu da podele svoje tajne i nestašluke.

Šta za decu predstavlja sreća? 1

Srećno i bezbrižno detinjstvo je ono detinjstvo u kome su svi dani obojenim lepim druženjima, smehom i igrom sa drugarima.

Za takvo detinjstvo je podjednako važno da deca odrastaju u porodici zdravih porodičnih odnosa i normalnim uslovima. Jednostavno rečeno: Ljubav je pokretač svega, pa tako i deca u svemu vide ljubav i lepotu koja ih okružuje. Detetu treba da pokažete ljubav, da im budete uzor i negujete sa njima svaku njihovu vrlinu i talenat.

Dositej Obradović je jednom prilikom rekao: ,,Daj detetu osmeh, ono će tebi dati dušu.’’

Da li se slažete sa nama?

Nadamo se da vam se dopao moj tekst o dečijoj sreći, jer deca su naše najveće blago i treba im ukazati svu ljubav i pažnju koju zaslužuju.

PROČITAJTE JOŠ

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *