Maleni Junaci

Mali heroj

Mali heroj

Junak! Kako to misliš nisi junak ove priče?

Budiš se u mraku hladne kuće, dah ti se ledi na prozorskom staklu a još nisi ni ustao iz kreveta. Nazuvaš male patofne, jedva dočekale da zarobe malu toplu nogicu, u hladnu blatnjavu unutrašnjost. Kradu ono malo topline iz prekinutog sna.

Izlaziš na mraz, preskačeš široke barice, pokrećeš gvozdenu hladnu česmu malenim a već ogrubelim dlanovima a mlaz ne haje pa te još zapljuskuje. Nosiš sa sobom kofu u hladan dom, pingvini bi bili ponosni na tebe. Nisi ni jednom zastao. Zvuk kapljica sa lustera igra u ritmu tvog cvokotanja. Malene ruke lome granje za prvu jutarnju vatru, duvaš u prste koji ne slušaju jer tanjušno granje se čini kao deblo za njih.

Prve žiške toplote ispunjavaju oronulu prostoriju, sediš još malo da uđe dovoljno pod kožu, možda i u same kosti… nadaš se.

Usnice ti se polako smiruju, dah bledi, jabuka na plotni počinje da miriše, ustaješ sa hoklice spreman za novi dan. Budiš usnulu sestricu upletenu u jorgane i baku koja još spava u vunenom prsluku i marami na glavi.

Novi dan počinje, ne pita da li si se naspavao, ili je od poslednjeg obroka prošlo više sati nego što znaš da brojiš. Dan je počeo i ti si spreman za njega, iako si još mali za ove brige. Ti si junak! Tvoja priča ima superheroja, a ti imaš supermoć koja te pokreće. Imaš o kome da brineš.

A pravi junaci…nemaju velike konstitucije, niti plaštove da ih greju… nemaju lažne pobude…Oni liče na tebe.

Zato, Ti jesi junak ove priče. Ni mali, ni nejak, samo hrabar i odvažan, jer novi dan je pred tobom. I treba se sa njim izboriti.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uspešne akcije

Donacija za Porodicu Sokola

Donacija za Porodicu Sokola

Uspešna Akcija! Donacija za Porodicu Sokola. Porodica je dobila garderobu, stvari za ličnu higijenu i igračke od anonimnog donatora.

Namirnice za Porodicu Balaž

Namirnice za Porodicu Balaž

Dragi naši, zahvaljujući svima Vama uspeli smo opet da prikupimo novac da platimo namirnice porodici Balaž iz Bačkog Gradišta. Ovo je ujedno i druga akcija koju smo imali za ovu porodicu. Porodicu Balaž smo upoznali 19. aprila 2019.Otac: Atila Balaz(31), i njegova...

Donacija za porodicu Filimonović

Donacija za porodicu Filimonović

Divna Sanja Gajić, koja je za porodicu Filimonović prošle nedelje, nakon što je pročitala njihovu priču prikupila 139 evra i poslala im garderobu je napravila još jednu akciju za njih.

Ostali tekstovi

Nije Uopšte Teško Biti Human

Nije Uopšte Teško Biti Human

Situacija u državi je poprilično teška. To je nešto čega smo svesni apsolutno svi. Međutim, možemo sa velikom sigurnošću da kažemo da konstantno ponavljanje fraza kao što su „Nikada neće biti bolje“ ili „Kada će više nešto da se promeni“ neće rešiti niti jedan problem.

Našim stopama oni hode

Našim stopama oni hode

Zastani… okreni se! Razmisli dobro u kom smeru ideš I daj sebi vremena da pogledaš preko ramena. Utabaj otiske po putu što ostavljaš.

Gazi duboko I stameno, tvoj korak mora da menja zemlju, I njen oblik po putu? Prašina I kiša će padati po njima.

Humanost

Humanost

Hrabrost pojedinca ogleda se u njegovoj volji za očuvanjem onoga što je stvorio, i želji da pruži svojim potomcima dostojanstven život vredan življenja. Human čovek ne gleda sa visine na one manje srećne, ne veruje da je bolji od drugih, jer zna da smo u životu svi sa drugom startnom tačkom polaska.

Naši partneri

  • 24
  •  
  •  
  •  
  •