Našim stopama oni hode

Zastani… okreni se! Razmisli dobro u kom smeru ideš I daj sebi vremena da pogledaš preko ramena. Utabaj otiske po putu što ostavljaš.

Gazi duboko I stameno, tvoj korak mora da menja zemlju, I njen oblik po putu? Prašina  I kiša će padati po njima. 

Ne juri I ne žuri bez osvrtanja, jer u te otiske treba mala nožica da upadne.

Ogromne stope treba da popune. Ne smeju da tonu u živo blato… da se bore za dah na površini…

Prolaziće oni kroz lavirinte I hladne bregove, hodaće kroz maglovita I kišne pećine, gaziće kroz stepe I močvare…potreban im je debeo I tvd djon, kao zaštita od kiše I grada. Utabaj im stazu I ostavi trag hleba po putu, da ih gusta šuma na proguta.

Našim malim savremenicima potrebno je vodjstvo!

Cipele u kojim hode treba da su meke I udobne.  Sam korak  da im je lak i poznat. Da ne zulja, da ne lomi nogu, da ne krivi kičmu do poda.

Ne ostavljaj u njima kamičak da žulja, za to će se život postarati. Oblikovaće im nogu, neki dani I dogadjaji će ogrubeti kožu. A koža…ona se štiti duplim slojevima. Tako pravi barijere izmedju nje I sveta, hladne zidove do njenog srca.

A deca ko deca, naći će sama svoj put, ali Ti se postaraj da idući njime budu očuvani I spokojni. Koračajući po poznatim stopama, neokaljane duše I čistog srca. To je najveći dar koji im možemo dati.

Ne ostavljaj im prepreke na putu, koje ne mogu da preskoče a da se usput ne izgube. Cilj uvek treba da im bude jasno pred očima, jer oni hode našim stopama.     

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uspešne akcije

Donacija za Porodicu Sokola

Donacija za Porodicu Sokola

Uspešna Akcija! Donacija za Porodicu Sokola. Porodica je dobila garderobu, stvari za ličnu higijenu i igračke od anonimnog donatora.

Namirnice za Porodicu Balaž

Namirnice za Porodicu Balaž

Dragi naši, zahvaljujući svima Vama uspeli smo opet da prikupimo novac da platimo namirnice porodici Balaž iz Bačkog Gradišta. Ovo je ujedno i druga akcija koju smo imali za ovu porodicu. Porodicu Balaž smo upoznali 19. aprila 2019.Otac: Atila Balaz(31), i njegova...

Donacija za porodicu Filimonović

Donacija za porodicu Filimonović

Divna Sanja Gajić, koja je za porodicu Filimonović prošle nedelje, nakon što je pročitala njihovu priču prikupila 139 evra i poslala im garderobu je napravila još jednu akciju za njih.

Ostali tekstovi

Nije Uopšte Teško Biti Human

Nije Uopšte Teško Biti Human

Situacija u državi je poprilično teška. To je nešto čega smo svesni apsolutno svi. Međutim, možemo sa velikom sigurnošću da kažemo da konstantno ponavljanje fraza kao što su „Nikada neće biti bolje“ ili „Kada će više nešto da se promeni“ neće rešiti niti jedan problem.

Humanost

Humanost

Hrabrost pojedinca ogleda se u njegovoj volji za očuvanjem onoga što je stvorio, i želji da pruži svojim potomcima dostojanstven život vredan življenja. Human čovek ne gleda sa visine na one manje srećne, ne veruje da je bolji od drugih, jer zna da smo u životu svi sa drugom startnom tačkom polaska.

Počinjemo

Počinjemo

Uz dosta muke i začuđujuče mnogo pomoći od ljudi iz državnih institucija (ko bi to očekivao), uspostavili smo bazu za nešto lepo i humano. Uspostavljamo kontakte gde god možemo i tražimo decu i porodice kojima je preko potrebna pomoć. Ovo iskustvo je novo za sve nas, ali želja je stara.

Naši partneri

  • 24
  •  
  •  
  •  
  •